fbpx
  • 09:00 - 21:30

Vernes Karagic

Personalni trener, profesor sporta, menadžer i vlasnik Fitness Centra NewBody.

Rođen sedmog juna 1984. godine u Prijedoru, diplomirao na Fakultetu sporta i fizičkog odgoja na Univerzitetu u Sarajevu, gdje je stekao zvanje profesora sporta.

Ljubav prema sportu gaji od djetinjstva. Trenirao je mnoge sportove: nogomet, košarku, rukomet, a ljubav prema bodybuildingu se javila u srednjoškolskim danima.

2010. godine osniva FitnessClub NewBody u Tešnju, gdje je radio kao instruktor grupnih treninga, a od 2010. se bavi personalnim treninzima.

Kao profesor tjelesnog odgoja, radio je jednu godinu u Srednjoj Mješovitoj školi. Uspješnoj karijeri trenera dodaje i bavljenje fitness modelingom i photoshootinzima, što radi iz ljubavi.

Kao kondicioni trener u NK TOŠK i KK GRADINA, obavljao je predsezonske kondicione pripreme. Kondicione pripreme radio je i individualno sa sportistima – nogometašima, košarkašima, kick-bokserima, nogometnim i rukometnim sudijama. Također, pripremao je i kandidate za vojnu i policijsku akademiju.

2011. je u ulozi trenera takmičaru Aliji Džaniću osvojio prvo mjesto na Državnom prvenstvu i treće na Balkanskom u bodybuildingu do 80kg.

2017., zajedno sa prijateljem Seidom Fazlagićem, osniva FitnessCentar NewBody u TC Mepromex, gdje radi kao personalni trener i menadžer.

Licencirani je Bodysculpt trener.

U svom radu primjenjuje sve stečene vještine, a u njemu učestvuje i posvećuje mu se u potpunosti, što rezultira jednom sveobuhvatnom tehnikom u čiju su se vrijednost uvjerili mnogi klijenti. Adekvatan pristup svakom klijentu i potrebama svakog pojedinca, postiže prije svega ličnim iskustvom i usavršavanjem na polju fitnesa kao profesije. Svaki program upotpunjen je i savjetima o prehrani. Nezapostavljajući rekreativni, ipak se bazira na zdravstvenom fitnesu, ispravljanju mnogih degenerativnih promjena, po čemu je njegov rad prepoznatljiv na ovim prostorima.

Oženjen i otac jedne djevojčice.

E-mail: vernes@newbody.ba