fbpx
  • 09:00 - 21:30

Jutros silazim u gym i rutinom otvaram…

27 . 08 . 2018 by admin

Jutros silazim u gym i rutinom otvaram…

Jutros silazim u gym i rutinom otvaram, palim kardio sprave, pospremim tegove, palim tv, muziku…

Kad ugledah predavanje trenera nekog, personalnog naravno, jer su to sada svi ili poluindividulanog, ne znam tacno. Posebno me zanimalo ono sto nije rekao. Ako je trener, zasto se prodao za par evrica? No nebitno

I tako se zagledam u reklamu koja je ponovljena nekoliko puta uzastopno. I u svakoj su sve ubjedljiviji bili -sjedis gledas film, zelijepis sebi nekog leptira i tako 20min dnevno, tri puta sedmicno. Rezultat ne izostaje.

Da ljudi zele sve, sada i odmah , da ne zele mnogo rada, truda i vremena uloziti sam shvatio kroz svoj posao. Da veoma cesto ne pitaju ni za cijenu ako su gore navedeni uslovi ispunjei i u to sam se uvjerio. Pa u takvim situacijama povjeruju oveme ili se hvataju za tu neku slamku spasa a znajuci da nece da radi posao.

Nista u zivotu ne dolazi sa lahke strane i ako nesto slucajno tako dodje nece se dugo zadrzati. Nekima neke stvari i dodu sa lakse strane u zivotu (skola, posao, fakultet, auta…) ali ovo nikome, transformacija, poboljsanje zdravlja, konstitucije tijela, trbusnjaci to sigurno ne. Tu morate da oznojite guzove i da jedete.

A jel moram da svako jutro jaja i meso jedem, zar ne mogu neke zitarice ili one zdrave cokoladice il onaj smuthie sto ja pravim sa bananom.
Jel mora bas tesko biti na tim treninzima, ne bih ja nista puno, samo malo da se dotegnem.

Sta god radili u zivotu i tezeli ka uspjehu, necete ga imati dok ne izadjete iz zone komfora, dok god budete radili jedno te isto ocekujte i isti rezultate, dok god nije tesko nece ni biti rezultata. I ne ocekute da neko za vas uradi vas posao, tako ni ovaj leptir nece skinuti stomak za vas nego vi morate da ustanete iz zone komfora.

Niste ni skolu zavrsili tako sto ste sebi leptir zalijepili na glavu pa naucili za ispit (mozda ste platili) al znate o cemu pricam.

Izadjite iz zone komfora, u njoj se nista dobro nece desiti, u njoj vam je samo ugodno i nista vise.