fbpx
  • 09:00 - 21:30

4 koraka: Kako brzo i sigurno doci u formu

20 . 04 . 2020 by admin

4 koraka: Kako brzo i sigurno doci u formu

▪️Željeli sebi to priznati ili ne, svi volite biti u dobroj formi, osjećati se dobro, biti puni samopouzdanja. No mnogi ne znaju odakle početi i kako doći u formu. Šta trebam jesti, da li i kako trebam vježbati, hoću li moći sama… samo su neka od pitanja. Ovdje ću vam dati 4 koraka, odnosno 4 pitanja na koja trebate sebi odgovoriti kako bi došli do svoga cilja.

1.) Zašto želim doći u formu ❓
Koji je tvoj cilj, zašto to želiš postići? Želim se bolje osjećati, želim popraviti svoj privatni život, želim živjeti bez bolova, želim više samopouzdanja, želim se igrati sa djecom… Koji god date odgovor,tačan je. Bitno je da ga imate jer će vam on biti inspiracija da nastavite kada je teško. Probajte taj odgovor sebi zapisati i okačiti na mjesto gdje ćete ga gledati više puta na dan.

2.) Kako ću jesti da to postignem ❓
Ako želite doći u formu morat ćete promijeniti način prehrane. Za neke ozbiljnije promjene trening sam nije dovoljan, morat ćete uraditi veće ili manje restrikcije na tanjiru. Odaberite plan prehrane koji odgovara vama. Punite tanjir proteinima i povrćem.

3.) Koju vrstu treninga odabrati ❓
Kod odabira aktivnosti nemojte se voditi time da je Fata smršala hodajući navečer, pa ću i ja tako, ili ova mi je teretana najbliža pa ću tu trenirati. Nađite aktivnost koja će vam se svidjeti, koja će vas voditi do vašeg cilja. Ako ste prošle godine probali skinuti kg trčeći i niste uspjeli, nemojte pokušavati opet isto.

4.) Ko će biti uz mene ❓
Niko nije velike stvari postigao sam. Svi smo mi imali neku vrstu pomoći. Podršku kada nam je teško, stručan savjet kada nam je bio potreban it’d. Podijelite svoj cilj sa drugima, to će vam pomoći da ga se držite, kada vam bude naporno možda će vam taj neko pomoći.
Možda vi sa svojim ciljem budete nekome inspiracija. U svome procesu nađite stručnu osobu koja će vam pomoći sa savjetima da brže i lakše dodjete do cilja.