fbpx
  • 09:00 - 21:30

Kondicione pripreme

Kondicione pripreme

Imajući u vidu masovnost i značaj sporta kod nas, posebnu pažnju
posvećujemo kondicionoj pripremi takmičarskih ekipa i individualaca. Pod nadzorom naših stručnjaka nudimo kompletan program kondicione pripreme sa redovnim testiranjima.

U današnje vrijeme kada su zahtjevi takmičarskog sporta sve veći i kada se od sportiste očekuje da bude gladijator na sportskom terenu, kondicijska priprema zauzima sve bitnije mjesto u cjelokupnoj pripremi sportaša. Kondicijske pripreme predstavljaju skup trenažnih procesa za razvoj i održavanje sportaševih funkcionalnih i motoričkih sposobnosti, morfoloških karakteristika, te pozitivnog zdravstvenog statusa.

Naši programi kondicijskih priprema individualiziraju se prema ekipi ili pojedincu, uzimaju u obzir dosadašnje provedene kondicijske pripreme, trenutno stanje ekipe i pojedinaca i želje stručnog štaba i sportaša.

Takav pravilno isplaniram proces kondicijskih priprema osim što povećava izdržljivost, snagu, brzinu, agilnost, fleksibilnost, ravnotežu, koordinaciju itd. ujedno utiče i na smanjenje broja i težine povreda, odgađa reakciju umora, ubrzava proces oporavka te poboljšava ukupnu utreniranost.

Nakon kvalitetno sprovedenih kondicijskih priprema ekipa ili pojedinac može sa potpunom sigurnošću u svoje stanje, motivom za dalji i bolji rad pristupiti daljem dijelu predsezonkih priprema što podrazumjeva rad na tehnici, taktici i drugim elementima spečificnim za dati sport. U slučaju da se dio kondicijskih priprema ne sprovede kvalitetno, nema dobrog temelja da se radi na tehnici, taktici, uigranosti ili stupi u takmičarsku sezonu.

“Ako niste snažni ne možete biti brzi,
ako niste snažni ne možete biti okretni,
ako niste snažni ne možete biti izdržljivi,
ako niste snažni  ne možete biti precizni,
ako niste snažni ne možete ni mentalno biti jaki.”

U sklopu naših kondicijskih priprema dobijate potpuno savjetovanje za nutricionizam sportaša, prehranu i suplementaciju tokom priprema i takmičarske sezone.