fbpx
  • 09:00 - 21:30

Proteinske cokoladice i napici kao zamjena za fast food🍔

01 . 11 . 2019 by admin

Proteinske cokoladice i napici kao zamjena za fast food🍔

▪️U današnjem brzom svijetu gdje zbog mnogo obaveza sve manje imamo vremena za sebe, svoj život i svoje zdravlje, brza hrana je postala svakodnevnica, (pekare, fast food restorani, gotova hana u marketima…) pojesti nešto kvalitetno postaje luksuz.

▪️Ako sada ne budemo brinuli za svoje zdravlje i šta jedemo, kasnije ćemo sigurno.

▪️Razumljivo je da ne stignemo uvijek sebi napraviti kvalitetne obroke i nositi sa sobom. Ali zamjena takvom obroku ne može biti kifla, burek, hamburger, keks…

▪️Kvalitetna alternativa tome mogu biti proteinski napici i čokoladice. Oni obezbjedđuju adekvatan unos kvalitetnih nutrijenata bez unošenja velike količine šećera i masti. Ukusne su, praktične i svugdje ih možemo nositi.

▪️Prednosti konzumacije proteinskih čokoladica i napitaka:
1️⃣ visok udio proteina – kvalitetna proteinska čokoladica sadrži 30 gr proteina, oko 10-20 gr ugljikohidrata i 1-5 gr masnoća. Dvije čokoladice mogu zadovoljiti do 30% dnevnih potreba za proteinima.
2️⃣ praktičnost – za razliku od proteinskog šejka koji treba pripremiti sa vodom, mlijekom ili jogurtom, proteinsku čokoladicu ili gotov proteinski napitak uvijek možemo nositi u torbi ili ruksaku i tako uz sebe uvijek imati spreman brz i hranjiv proteinski snack.
3️⃣ zamjena za obrok – ne postoji proteinska čokoladica ili napitak koji može potpuno zamijeniti pravi obrok (npr meso i povrće), ali postoje trenutci kada jednostavno nismo u mogućnosti pojesti pravi obrok, pa je zamjena ovog tipa prihvatljivo rješenje. Pored toga, proteinske čokoladice sadrže vitamine i minerale kako bi se osigurala dobro izbalansirana prehrana.
4️⃣ zamjena za slatkiše – proteinska čokoladica je dobar način da zadovoljimo potrebu za slatkim, a da pritom unesemo u sebe i količinu proteina koju nećemo pronaći u klasičnim slatkišima.