fbpx
  • 09:00 - 21:30

Pracenje plana prehrane upotpunjava vaš trening

29 . 10 . 2019 by admin

Pracenje plana prehrane upotpunjava vaš trening

▪️Trening je jedan moćan alat koji vas uspostavlja u mnogim aspektima života, socijalnog, društvenog, poslovnog, zdravstvenog… Trening se direktno ili indirektno upliće u vašu svakodnevnicu i stil života.

▪️Trening je usko povezan ili nerazdvojan od načina prehrane. Željeli vi to ili ne kada ste u trenažnom procesu vi svjesno ili nesvjesno razmišljate šta će te da jedete. Ova dva faktora su nerazdvojna i jedno drugo upotpunjavaju.

▪️Zašto primjenjujemo zdravu prehranu?

Često se postavlja pitanje da li je važniji trening ili prehrana u procesu mršanja, dobijanja mase ili jednostavni poboljšavanju zdravlja. Ali jedno bez drugog ne ide.

▪️Na koji način prehrana upotpunjava trening?

▪️Znate ono “joj ne mogu sada na trening koliko sam jela”, “nisam trebala ovo pojesti tako sam dobro trenirala” “muka mi je moram prekinuti trening” “toliko treniram a ništa nisam smršala”…

▪️Praćenje plana prehrane i savjeta koje vam trener daje je esencijalno da bi zatvorili jedan krug fitness life style-a, da bi se osjećali bolje, da bi bili zdraviji, produktivniji, da bi smršala ili nabacili mišićnu masu. Kada vam je prehrana bolja onda je i trening kvalitetniji, a kvalitetan trening vas tjera da se bolje hranite, a to vas dovodi do vaših rezultata, a rezultati vas motiviraju da redovno trenirate i kvalitetno se hranite “circulus vitiosus”!