fbpx
  • 09:00 - 21:30

Masaza nije luksuz💆‍♀️

05 . 11 . 2019 by admin

Masaza nije luksuz💆‍♀️

▪️Masaža je jedna od najstarijih metoda liječenja koji se primjenjuje hiljadama godina i dopunjava se svakodnevnim iskustvom i razvojem medicine.

▪️Zbog brzog načina života i izvršavanja svakodnevnih obaveza svjedoci smo mnogih bolesti, ponajviše stresa i nervoze. Zbog tih bolesti javlja se i niz drugih oboljena i negativna raspoloženja kako prema nama samim tako i prema okolini. Prisutni su bolovi u vratnom dijelu kičme, između lopatica te u lumbalnom dijelu kičme. Bol uzrokuje pojava mlijecnih nakupina, takozvanih miogeloza. Nastaju kada cirkulacija i limfne žliježde ne prenose mliječnu kiselinu do jetre gdje se ona razgrađuje. Miogeloze izazivaju pritisak, bol, opterećenje, mogu da utiču i na nerve.

▪️Zbog poslova koje obavljamo, dugo sjedenje, stojanje , nepravilan položaj, pa i zbog treninga, javljaju se miogeloze a one izazivaju bol. Naše tijelo teži ka rjesavanju bola i zauzima položaj koji mu odgovara, ali uz nepravilne i dugotrajne položaje javlja se loša postura najviše kičmenog stuba.

▪️Masaža u savremenom načinu zivota pomaže pri rješavanju bola, uklanjana miogeloza i popravljanju raspoloženja. Masažom se podstiče lučenje serotonina poznatiji kao hormon sreće, otklanja se osjecaj napetosti, smanjuje nesanicu i pomaze pri regulisanju sna.

▪️Prilikom masaže dolazi do detoksikacije tijela , izbacivanja viška vode i stetnih produkata organizma. Masaža veoma uspješno rješava stres i napetost tijela.

▪️Masaža već dugo nije nikakav luksuz, nego potreba. Zbog toga priuštite sebi masažu i neka vam ona bude redovna.