fbpx
  • 09:00 - 21:30

Maderoterapija u NewBody Centru!

Maderoterapija u NewBody Centru!

Novo u našem Centru!

Dragi naši članovi, sadašnji, bivši i budući, znamo da ste navikli od nas da uvijek obogaćujemo nivo naše usluge kako biste vi bili zadovoljni.

Od sljedeće sedmice moći ćete kod nas koristiti usluge maderoterapije. Naša Elvira je uspješno obavila obuku za pružanje ove usluge.

ŠTA JE MADEROTERAPIJA?

Maderoterapija ili terapija drvetom je sve popularnija kod nas, a i svijetu, s toga je morala da bude i dio naše ponude masaža. To je jedan oblik masaže koji je razvijen u Kolumbiji, a kod kojeg se za  izvođenje pokreta koriste specijalni masažeri napravljeni isključivo od prirodnog materijala – tačnije od drveta. Iako se uglavnom žene odluče za ovu masažu da bi se riješile celulita, ona je korisna i kod bolova u leđima i generalno za detoks organizma.

KAKO SE RADI MADEROTERAPIJA I ZAŠTO JE TAKO POPULARNA

Prvo što je karakteristično za maderoterapiju jeste taj specifičan set opreme koji se koristi prilikom tretmana. Postoji oko 20 drvenih alata za masažu , a  većina podsjeća na modifikovane izrezbarene oklagije i rolere. Odatle često i taj naziv “masaža oklagijama

Masaža oklagijama radi se sa prirodnim materijalima. Sam naziv potiče od španske riječi “madera” koja znači “drvo” i nastavka “terapija” koji znači liječenje (maderoterapia izvorni termin) . Bukvlano prevedeno,  liječenje drvetom. Kao što smo rekli, ovaj tretman ima različite primjene, a mi ćemo se osvrnuti na razbijanje celulita.

Ono što masaža okalgijama zapravo radi jeste stimulacija limfnog sistema. Limfni sistem zadužen je za izbacivanje toksina iz našeg tela. Onda kada je zbog loših životnih navika, loše ishrane i nedovoljno kretanja ustajao i kada se limfa u njemu ne pokreće, toskini ostaju zarobljeni u njemu i on ne radi svoj posao.

Kad kažemo toksini, mislimo na sve viškove koje smo na ovaj ili onaj način unijeli u organizam, ne samo na neke očigledno štetne i opasne materije. I višak masti, i višak šećera i višak aditiva iz hrane takođe ostaju zarobljeni u našem tijelu i zajedno stvaraju masne naslage koje liče na pomorandžinu koru – celulit.

Zato je stimulacija limfnog sistema izuzetno važan korak kada pokušavamo da se riješimo ovog kozmetičkog košmara, a anticelulit masaža oklagijama ima upravo tu ulogu  – ravnomernim, ritmičnim pokretima stimuliše protok limfe i radi se svojevrsna limfna drenaža. Time se ujedno aktivira metabolizam i organizam počinje da brže radi sam na izbacivanju masnih naslaga, toksina pa i celulita.

MADEROTERAPIJA I MODRICE I DRUGE NUSPOJAVE

Iako je ovo jako popularna metoda uklanjanja celulita kod nas i izgleda lako i jednostavno, dužni smo da napomenemo da u pogrešnim rukama maderoterapija može da ima i neke kontraindikacije.

U nevještim rukama i kod samozvanih stručnjaka za ovaj vid masaže, može doći do povreda tkiva. Možda nećete baš imati rane koje krvare, ali nije nemoguće da maderoterapija i modrice idu u paketu. Ovo ne bi trebalo da se desi i zato je jako važno da masažu izvodi neko ko je obučen za ovo.

Anticelulit masaža oklagijama daje sjajne rezultate koji mogu biti vidljivi već posle 4-5 tretmana.

Efekti koje možete da očekujete:

  • manje vidljiv celulit
  • zatezanje kože
  • oblikovanje kontura – zadnje lože, struka, bokova, stomaka, ruku, pa čak i lica
  • relaksacija i uklanjanje bolova
  • izbacivanje toksina
  • izbacivanje viška vode iz organizma
  • brži metabolizam.
KOLIKO ČESTO SE RADI MADEROTERAPIJA?

Za najbolje rezulatate preporuka je da se rade dvije serije od najmanje 10 tretmana. Jedan tretman traje od pola sata do 45 minuta.

Može li masaža oklagijama učiniti da smršate?

Ne baš, ali je dobar saveznik ako ste već na tom putu jer ubrzava metabolizam.

Sve dodatne informacije o maderoterapiji, kao i o zakazivanju termina možete dobiti na info pultu ili putem naših kontakata putem e-maila, Facebooka, Instagrama ili direktnim pozivom na broj telefona.